„Păcatul care lovește în toate direcțiile” de Andrei Croitor

Posted: iulie 14, 2010 by Paul in Păcatul

Nu știu dacă există vreun păcat care să afecteze doar pe cel de care este înfăptuit. Aceasta este tragedia păcatului dar și o motivație pentru a nu-l face.

Citeam despre istoria tragică a lui Acan (Iosua 7:1-26). Un singur păcat, al unui singur om, aduce dezastru și multă nenorocire, și ar fi continuat să aducă dacă nu era stărpit.

Spre exemplu, păcatul lui Acan:

1. L-a nenorocit pe Acan Însuși – a murit ucis cu pietre. Nu a fost nevoie să păcătuiască a doua oară. (v.25)

2. A nenorocit familia lui Acan. Familia a încuviințat fapta lui lăsându-l să ascundă în mijlocul cortului lucrurile furate (v.24)

3. A nenorocit poporul – au murit 36 de oameni în bătălia pentru cetatea Ai. Din 30000 de oameni a păcătuit unul dar a fost destul (v.5)

4. Îl stârnește pe Dumnezeu la mânie și Dumnezeu e potolit doar când moare el. Un singur păcat să-l mânie așa rău pe Domnul! (v.1,26)

5. Vrăjmașii lor își bat joc de popor și de Domnul (v.8-9) și asta doar din cauza unui păcat. Dumnezeu nu permite hulirea Lui (Is. 48:11)

6. Conducerea poporului este dezorientată (v.6-9) și își petrece ziua în țărână. Cel lacom nu a intrat în Împărăția Canaanului.

7. Neamului lui Acan îi rămâne un nume rău (v.17-18) iar Scriptura îi notează toată spița de neam ca să rămână o amintire – una tristă.

Scris de Andrei Croitor, autor al blogului Trezire Spirituală

Lasă un comentariu